Untuk berbuka tadi, akak masak mee hailam. Malas pulak nak keluar ke bazar. Ermmm...makan aje lah apa yang ada....
Thursday, September 2, 2010
Sambal Sardin and Mee Hailam
Pening jugak kepala nak memikirkan apa yang hendak dimasak untuk sahur. Kalau untuk berbuka, akak rasa takde masalah sebab boleh beli aje kat bazar. Hmmm...macam sahur semalam, kitorang makan sambal sardin dan lauk favourite Abang, tumis air kentang + carrot + cendawan and kalau ada banyak lagi bahan2nya, lagi dia suka! Yang penting, tumis air atau sup2, tak kiralah apa versi atau style pun...Akak pulak can't live without lauk pauk yang pedas2. Mmmm...lebih pedas, lebih bagus! So, ini lah dia sambal sardinnya...
Untuk berbuka tadi, akak masak mee hailam. Malas pulak nak keluar ke bazar. Ermmm...makan aje lah apa yang ada....
Untuk berbuka tadi, akak masak mee hailam. Malas pulak nak keluar ke bazar. Ermmm...makan aje lah apa yang ada....
Labels:
ikan,
mee/meehoon,
resipi,
sambal
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
LABELS
resipi
(12)
family
(7)
ikan
(5)
health
(4)
death
(3)
nasi/rice
(3)
pasta
(3)
Adzriefaiz
(2)
Salam
(2)
Tupperware Steam It
(2)
YouTube
(2)
disaster
(2)
life
(2)
mee/meehoon
(2)
memory
(2)
pudding
(2)
sambal
(2)
sayuran/vegetables
(2)
2010 FIFA WORLD CUP
(1)
Al-Qur'an
(1)
Allahyarham Chef Raman ADABI
(1)
Award
(1)
HIjrah
(1)
Muharram
(1)
Ramadhan
(1)
STEVICO
(1)
Sunday
(1)
afraid
(1)
asam pedas
(1)
cendawan
(1)
empty
(1)
forget
(1)
forgive
(1)
husband
(1)
lonely
(1)
movie
(1)
salmon
(1)
signature
(1)
smile
(1)
mee hailam akak menggoda btol... ade stok mee dlm esbok..nak wat jugak laa.. smlm goreng biasa je..
ReplyDeleteHehehe...buat, jangan tak buat Emun...
ReplyDeletesedapnye sambal sardin tu....!!
ReplyDelete